VRDC – IDEALLENS

De hoofdspelers in de virtual reality industrie zetten steeds meer middelen in om VR aan de man te brengen. Op sommige toepassingen word echter harder gefocussed dan andere. Een onderwerp dat niet evenveel aandacht krijgt als VR gaming is 360 beelden in combinatie met een HMD. Het Chinese bedrijf Idealens speelt in op dit onderwerp en brengt het naar voor als troef bij hun producten.

Idealens K2

Een unicum in de huide markt, de Idealens K2 is een standalone draadloze head mounted display die in staat is om  beelden met een resolutie van 1080 bij 1200 pixels te  kunnen weergeven met een field of view van 120°. Standalone wil zeggen dat je geen computer of smartphone moet aansluiten, alle hardware zit in de HMD zelf. Je kan videos over wifi streamen of gewoon via USB het videobestand er op plaatsen. Het strapless design zorgt ook voor meer comfort.

Tijdens de test met een 360 graden video kwam het beeld zeer scherp over. Voor een stand alone HMD komt het apparaat zeer krachtig uit de hoek. Als de andere opgelijste features even goed werken als het 360 beeld en het gebruik van de bijgeleverde software geen problemen oplevert is dit een zeker een apparaat dat in het oog moet worden gehouden als het naar Europa zou komen.

Idealens M1000

De M1000 wordt aangekondigd als een VR monster en als je deze HMD voor de eerste keer opzet is het duidelijk waarom. De gigantische display, voor HMD termen, geeft de gebruiker een gigantische FOV zonder grotesk veel te wegen. Met specificaties zoals een 8K resolutie en een field of view van 180 graden is deze stand alone head mounted display zeker een uniek toestel.

Bij onze test was de grote field of view zeker iets dat je gewoon moet worden, de beelden op de rand van het gezichtveld voelde soms misvormd. De vraag of dit aan de hardware ligt of aan het feit dat je deze brede hoek voor beeldmaterieel niet gewoon bent moeten we met deze kleine test echter open laten.