Acer start verdeling van eerste developer edition mixed reality HMD voor windows

Microsoft heeft geen dedicated windows HMD, daar doet het bedrijf momenteel beroep op maar liefst vijf verschillende fabrikanten: Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo. Nu Acer de eerste developer editions zal beginnen verschepen komt er meer informatie vrij over hoe Microsoft de HMD’s wil gebruiken.

Microsoft stelt dat de HMD’s die gecreëerd worden voor het windows platform in staat zullen zijn om mixed reality te tonen. Door het gebruik van cameras zal de omgeving kunnen ingescand worden waarna ontwikkelaars dan met de data aan de slag kunnen. Trackers in de apparaten zullen ervoor zorgen dat er 6 degrees of freedom worden ondersteunt.

In tegenstelling tot de Hololens zal het Acer apparaat wel aangesloten moeten worden op een Windows PC  of XBOX. Dit zal de use cases van de HMD beperken maar lost het field of view probleem van de Hololens grotendeels op. De ACER Windows HMD is volledig gericht op gamers. Gebruikers zullen hun favoriete spellen kunnen spelen in een digitaal theater. Doordat Microsoft een eigen ecosysteem voor apps en games creeerd, gebaseerd op wat momenteel beschikbaar is in de hololens, word ondersteuning van Steam en Vive VR spellen niet gegarandeerd. Het apparaat is gericht op een consumentenprijs 300 dollar. Op GDC konden we de nieuwe HMD al even bekijken:

(Bron: GDC, CNET)