GDC show vloer – CaptoGlove

De CaptoGlove neemt de handbewegingen van de gebruiker op en vertaald deze naar input voor de computer. De handschoen kan met draad aangesloten worden of via bluetooth connectoren met mobiele apparaten, waar het meld een batterijleven van wel 10 uur lang te hebben.

Op GDC werd deze technologie getoond met een first person shooter en een helikopter simulator. Tijdens het vliegen leek de handschoen zeer goed te vertalen naar de virtuele wereld. Als “piloot” ben je in staat om schakelaars om te gooien en de handschoen als stick te gebruiken en zo de helikopter geloofwaardig over te nemen. Terwijl met een helikopter vliegen vertaalde naar een vloeiende ervaring, kwamen bij de first person shooter demo enkele minpunten naar boven.

Zo leek tijdens de demonstratie bij de proefpersoon beweging en mikken moeilijk te combineren. het is natuurlijk mogelijk dat dit met een groteren inlooptijd wel verbeterd. Wij denken dat de CaptoGlove zeker een meerwaarde kan creëren voor een applicatie, maar het lijkt ons niet bruikbaar voor alle gevallen. In de segmenten naast gaming lijkt het duidelijk dat deze invoermogelijkheid zeker een rol kan spelen voor de input.