Chevrolet, EPIC en The Mill maken real-time visual effects mogelijk

Augmented reality staat niet zo vaak in de spotlight als virtual reality, maar daar brengt de samenwerking tussen Chevrolet, EPIC en The Mill mogelijk snel een einde aan. De drie grote spelers hebben in samenwerking een real-time visual effect kortfilm gemaakt. De film, “The Human Race”, maakt gebruik van de Blackbird, een aanpasbare AR wagen van het VFX bedrijf The Mill.

Tijdens het filmen is, door het tracken van de ingekleurde vlakken, de positie en rotatie van de Blackbird altijd bekend. Wanneer de opnames dan geïmporteerd worden naar de Unreal Engine kan die data aan een 3D model worden gekoppeld. In het geval van “The human race” betekent dit dat de Blackbird in real-time kan vervangen worden door een digitaal Chevrolet model. Hieronder kan je zien hoe het achter de schermen werd verwezelijkt.

Zo kan regisseur dus live de CGI auto in de opnames waarnemen, en aanpassingen doorvoeren. Bijvoorbeeld de kleur van de auto tijdens het afspelen aanpassen.