GDC show vloer – Pico Neo gaat als losstaande HMD de concurrentie aan

Met namen als HTC, Microsoft en Facebook die constant de voorgrond van de nieuwspagina’s opeisen kunnen concurrenten al snel in de vergetelheid terechtkomen. Een van die andere spelers is het Chinese bedrijf Pico Interactive.

Maar wat maakt van de Pico Neo Cv dan een uitschieter? Kort samengevat: 1.5k displays met 90Hz, 6 graden van vrijheid, positie tracking en vooral: geen draden of smartphone. Het volwaardig alleenstaand HMD toestel word aangedreven door een Qualcomm Snapdragon chip, dezelfde chip die momenteel vele mobiele toestellen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Samsung flagship smartphones.

Al die specificaties zien er zeer indrukwekkend uit, maar dan is natuurlijk de vraag waarom dit toestel niet meer in het nieuws komt. Momenteel is er nog geen release datum of prijs bekend, maar nog belangrijker is het feit dat inhoud koning is. Sinds er niet word gekoppeld aan een externe smartphone of pc draait de Pico Neo CV op een eigen uniek ecosysteem van content, waar voorlopig nog niet veel over bekend is. Zeker een toestel om niet uit het oog te verliezen als software ontwikkelaars mee in het project stappen.