GDC show vloer – Van room tot building scale met OptiTrack Active Tracking VR

Optitrack VR is ondertussen al een gekende partner als het gaat over lichaam en positie tracking op grote schaal. Verschillende bedrijven hebben al samengewerkt met Optitrack om large scale VR ervaringen te verwezenlijken.  Ook op deze editie van GDC stond het bedrijf in de kijker, deze keer met de mededeling van hun “active VR tracking”. De nieuwe vorm van tracking is bedoeld voor massieve VR ervaringen in de grote orde van een pretpark. Het grote verschil met de passieve tracking die voorheen werd gebruikt is dat objecten en mensen kunnen toegevoegd worden via een generieke infra-rood LED in plaats een uniek geconfigureerde reflectieve marker. Deze manier van tracken zorgt ervoor dat productiekosten en tijd voor randapparatuur drastisch daalt.

De showcase op GDC was een shooter demo die mogelijk werd gemaakt door de MSI VR One rugzakken, een Oculus Rift en de geweren van StrikerVR.