LG SteamVR Headset Prototype

SteamVR is vrijwel het synoniem voor de HTC Vive. Maar Valve is van plan er een open platform van te maken met verschillende bedrijven. Bij Game Developers Conference van dit jaar, GDC 2017, kwam LG pronken met een van hun nieuwe prototypes. Het bedrijf herhaalde dat dit slechts een prototype is en dat het eind product nog kan veranderen op meerdere manieren.

Er zijn een aantal verschillen tussen deze headset en de HTC Vive. Een verandering waar LG trots op is, is de toevoeging van de tweede app-knop. Het bedrijf vond dat ontwikkelaars graag knoppen toe wijzen in paren, zoals een “forward” en een “back” knop naast elkaar. Als zodanig, voegden zij een tweede app-knop bij, en plaatsten deze alle drie boven de touchpad. Hierdoor zou u minder toevallig een knop kunnen induwen. De gewichtsverdeling is ook enigszins aangepast.

De grootste vernieuwing is de naar voor schuifbare visier en klap scharnier van het masker, waardoor de headset uit de weg kan worden verplaatst zonder deze volledig af te nemen van het hoofd. Hierdoor kunnen ook mensen met een bril gemakkelijker de headset afstellen en dragen.