Overzicht F8 2017

De voorbije 2 dagen ging de Facebook Developers Conference, of kortweg F8, door in San Jose. F8 is *DE* plek waar Facebook al zijn nieuwe aankondigen maakt en sinds de overname van de Oculus Rift wil dat ook zeggen dat er op vlak van AR/VR/MR wel enkele interessante dingen op til zijn. Hieronder maken we een oplijsting van de meest interessante ontwikkelingen.

Facebook kondigt beta van eigen AR platform aan.

Naast VR zal Facebook ook investeren in de ontwikkeling van AR. Hiervoor zal ingezet worden op camera’s als primair interactiemodel. Voorlopig is het AR platform in gesloten beta, dus veel is er nog niet bekend. Wel werden de basis principes van object herkenning, detectie van bewegende objecten, digitale voorwerpen in de echte wereld, … al getoond tijdens de aankondiging. Na een voldoende incubatieperiode zou het wel omgezet worden naar een open platform.

Facebook Spaces gelanceerd in beta.

De langverwachte sociale VR applicatie “Spaces” word eindelijk vrijgegeven voor de Oculus Rift. De sociale applicatie word al een hele tijd bekeken als de “must-have” app om het grote casual publiek eindelijk in het VR bad te krijgen. Tijdens de keynote werd het avatar creatie en aanpassing systeem getoond en de mogelijkheid om 360 graden ruimtes te delen. Mensen die geen toegang hebben tot VR apparatuur kunnen gewoon via hun GSM inbellen op een “space” en zo content delen.

(Bron: UploadVR)