VRgluv – Force Feedback Haptic Gloves for VR

Een bedrijf genaamd VRgluv werkt aan een VR haptische handschoen met kracht feedback om het gevoel van onderdompeling in virtuele werelden te verdiepen. Het idee is om in dit geval een ander gevoel te geven aan VR-touch, zodat je niet alleen virtuele objecten kunt zien, maar ook voelen.

Het hele punt van VR is onderdompeling. Vandaag de dag zijn oplossingen zoals de Oculus Rift en HTC Vive gericht op zicht en (in mindere mate) audio. Het VRgluv team besloot om zich te focussen op touch in VR.

“We wilden het dagelijkse leven van VR verbeteren, dus moesten we beslissen waar te beginnen. Welke zintuigen zouden we eerst moeten aanspreken? Vision, hearing of touch? De huidige high-end headsets zijn superieure, een uitzonderlijke toestellen, we besloten dat er momenteel geen touch-interface is die overeenkomt met de prestaties van de headsets. Daarom is VRgluv geboren.” legt het VRgluv-team uit.

De handschoen die ontwikkeld wordt beschikt over volledige handtracking, inclusief vingers. Er is ook een controller bevestigingspunt om de volledige pols rotatie te tracken. Volgens de ontwikkelaars zullen uw virtuele handen altijd overeenkomen met de positie en de oriëntatie van uw gehele hand, en dit zal gebeuren met “extreem hoge nauwkeurigheid.”