Dreamworld maakt AR bril voor minder dan 350 dollar

Er zijn al meerdere spelers op de AR markt die een goed resultaat beloven. De prijzen van deze oplossingen liggen echter meestal aan de hoge kant. De Chinese start-up “Dreamworld Vision” heeft momenteel een AR bril in ontwikkelingen die daar verandering in brengen. Met een voorlopige richtprijs onder de 350 euro grens zou het een van de goedkoopste spelers worden. Hoe de prijs zo word gedrukt? Door de kracht van een smartphone te gebruiken.

In de eerste fase is er nog sprake van 2 versies van de bril. Foto’s van de brillen mogen nog niet naar buiten gebracht worden. Voorlopig hebben we dus enkel de feedback van de UploadVR journalisten die de apparaten ter plaatse mochten testen op het Dreamworld hoofdkwartier. De testers spreken over de twee versies als volgt:

  • Een kleinere, lichtere versie die de grote FOV in de verf zet en head tracking voorziet.
  • Een beduidend groter model, voorzien van huis-tuin-en-keuken-dieptesensoren, die basis positie tracking.

Het eindproject zou met zelfontworpen componenten gemaakt zijn en eerder aanleunen bij het design van de kleinere versie van de bril.

Op meerdere fronten komt er met Dreamworld een echte speler bij. Echter waar het prototype door de mand valt is op het vlak van tracking. Voorlopig spant Microsoft daar nog de kroon met hun Hololens en het zal wachten worden of Dreamworld daar een waardig alternatief voor vind.

Als voorproefje kan je hieronder een kleine interactie demo zien vanuit het oogpunt van de gebruiker

(Bron: UploadVR)