Aryzon moet de Cardboard van de AR worden

Cijfers van enkele maanden geleden (1) spreken van 5 miljoen verdeelde Google Cardboards en meer dan 25 miljoen gedownloade applicaties voor het medium. Deze evolutie heeft er voor gezorgd dat de obscure “Virtual Reality” ervaring geïntroduceerd werd bij een grote groep mensen die het anders nooit ondergaan zouden hebben. Zo timmerde dit simpel kartonnen ontwerp mee aan de VR renaissance die we momenteel meemaken.

Met de Aryzon kickstarter word een stap gezet om het AR concept voor te stellen bij het grote publiek. Door de kracht van de smartphone te gebruiken en voor goedkopere materialen te kiezen zal Aryzon een compacte AR ervaring kunnen geven voor een fractie van de prijs van de huidige toestellen op de markt.

Het gaat de nieuwkomer alleszins voor de wind met nu al volledige gefinanceerd te zijn met nog 33 dagen op de teller van de Kickstarter campagne. Wie mee wil instappen in het project kan met 27 dollar al een model van de Aryzon reserveren. Die zou dan in September 2017 in de bus moeten vallen.

(Bron: UploadVr)

(Ref 1: Mashable)