Vive Pro Bundle

HTC is vandaag begonnen met de verkoop van de langverwachte Vive Pro-headset en de hardware-basisbundel van het StreamVR 2.0-basestations, waardoor dit het eerste exemplaar is van de 2.0-trackinghardware die op de markt komt. De nieuwe hardware-bundel bevat de Vive Pro-headset,twee 2.0 SteamVR-trackingbasestations en twee van de ‘p ro blue’-controllers, die samen op $ 1400 USD komen.

Volgens een officieel persbericht van HTC (Japans) is de verkoopprijs ¥ 162.880 yen (~ $ 1500), een bedrag dat volgens het bedrijf niet inclusief lokale belastingen is.
Inwoners van Japan kunnen de headset rechtstreeks kopen bij HTC, in winkels en via online verkopers zoals Yodobashi, een van de leidende elektronicawinkels in Japan.
Momenteel vermeldt Yodobashi dat het pakket op ¥ 175.910 (~ 1620) komt, een bedrag dat wel lokale Japanse belastingen omvat.

De basisstations van SteamVR 2.0 zijn wat Valve tijdens zijn onthulling ontkleedde als “kleiner, betrouwbaarder en betere prestaties bieden”, inclusief een groter volgvolume op 10 × 10 meter. De 2.0 basisstations zijn niet compatibel met bestaande HTC Vives omdat ze een andere methode gebruiken voor synchronisatietijdgeving.

HTC zegt dat ze ook van plan zijn het 2.0-basestations afzonderlijk te verkopen, hoewel er nog geen specifieke prijzen beschikbaar zijn.

Het volledige artikel kan u vinden via deze link:
https://www.roadtovr.com/vive-pro-bundle-2-0-base-stations-controllers-priced-1500-japan-pre-tax/