Optimale PC configuratie voor interactieve Virtual Reality

High-end virtual reality systemen zoals de HTC VIVE en Oculus Rift hebben nood aan een degelijke PC opstelling zodat een vloeiende interactieve beleving gegarandeerd kan worden. Virtual Reality applicaties vergen heel wat rekenkracht als je rekening houdt met het feit dat er voor een HTC Vive pro een constante stream nodig is van 2880 x 1600 pixels, en dit aan minimum 90 frames per second. Hoofdzakelijk hierbij is een krachtige GPU, voldoende werkgeheugen, een snelle processor en een moederbord die compatibel is met al deze componenten. VR-ready hardware is volop in evolutie, maar momenteel voldoet een systeem best aan volgende specificaties:

Grafische kaart/GPU: gtx 1080 (indien budget het toelaat de “titan” versie)
Processor/CPU: intel 8700k
Voeding/Power Supply Unit: 650W of meer
Werkgeheugen/Memory: 16GB of 32GB
Opslag/SSD: 250GB of 500GB afhankelijk van aantal programma’s u van plan bent te installeren

Deze blogpost zal geüpdatet worden naargelang nieuwe hardware op de markt komt.

Leveranciers zoals Alternate.be en Coolblue hebben reeds VR desktops en laptops in hun aanbod. Klik op onderstaande doorverwijzingen om de toestellen te bekijken. Het is ook mogelijk om zelf een toestel te assembleren met de hierboven vermelde configuratie, maar dan wordt er best gechecked met de leverancier of de componenten compatibel zijn met elkaar.

Desktop PC’s:

 

Laptops: