Welke Virtual Reality headset aankopen? Update Q3 2018

Als je op zoek bent naar Virtual Reality headsets dan merk je al snel dat er heel wat oplossingen op de markt zijn. In dit artikel verwijzen we naar de meest courante headsets en waar je deze kunt aanschaffen. Veel hangt af van hetgeen je met de headset wilt bereiken. Ben je op zoek naar een headset waarin je als speler kunt voortbewegen en interageren met de virtuele omgeving? Of is de content dat je wilt presenteren eerder statisch, zoals een 360° video en foto beleving? Hieronder vindt u een oplijsting van de aanbevolen systemen voor beide doeleinden.

Lees ook zeker ons artikel omtrent de aanbevolen PC configuratie voor interactieve Virtual Reality belevingen.

HTC Vive Pro Kit

De HTC Vive Pro is de tweede generatie van de op gaming gerichte HTC Vive VR brillen, waarbij vooral kinderziektes zijn weggewerkt. Zo is de resolutie nog verder verhoogd naar 2880x1600 (1440p per oog). Dit maakt games gedetailleerder en samen met de verminderde light bleed zorgt dat voor een verbeterde immersie. Ook het draagcomfort is verbeterd, met een nieuw bevestigingssysteem met draaiknop. Hierdoor is de vive eenvoudiger zelf op te zetten of te verstellen en is het gewicht van de headset beter over je hoofd verdeeld. De ingebouwde microfoons en koptelefoons maken een externe headset overbodig, wat weer scheelt in het geknoei met kabels. (Coolblue)

Link naar Coolblue website

Oculus Rift (Consumer Edition)

De specificaties van de Rift zijn bijna gelijk aan die van de originele HTC Vive(dus niet de Pro versie). Beiden hebben een kijkhoek van 110 graden en een tweevoudig OLED-scherm met 1200 x 1080-resolutie die draait op 90Hz.

De Rift heeft een groot voordeel ten opzichte van de originele HTC Vive, namelijk lagere systeemeisen om het laten werken op een computer. Het apparaat werkt zelfs op een Intel Core i3-6100 met Nvidia GTX 960 of een Radeon R9 290 met 8 gigabyte aan RAM.

Link naar officiële Oculus Rift website

Oculus GO

Met de Oculus Go maak je kennis met VR zonder dat je een zware pc nodig hebt of afhankelijk bent van je smartphone. Als zelfstandige VR bril heeft de Oculus namelijk zijn eigen processor en sensoren aan boord, zodat je met de Go in één keer aan de slag gaat. Met de Oculus Go beschik je over 360 graden head tracking en gebruik je de meegeleverde controller als virtuele aanwijzer. Met een hogere resolutie en pixeldichtheid dan de Oculus Rift geeft de Oculus Go de virtuele omgeving helder weer. Via de Oculus Store heb je toegang tot verschillende gratis- en betaalde apps en games. Zo kijk je bijvoorbeeld met Netflix en Plex jouw favoriete films en series. (Coolblue)

Link naar Oculus Go op Coolblue (32 GB)Link naar Oculus Go op Coolblue (64 GB)